Monday, April 12, 2010

April 14th

Since the weather is still pretty unstable, we are going to meet in the Cafe heaven around six on 14th of april.

Re Zazálea's comment: The club was started when through Ravelry an american girl visiting Hungary asked me and Kriszta if we want to get toogether and knit some public place, let's say in a cafe. She left after three weeks, but we stayed and kept on meeting and knitting together. People are coming and going, some were only passing through the city and joined us for one night, some were exchange student staying for a year, but we were happy they joined us.
The club doesn't have a strick structure, but since along with Kriszta I am one of the "founders" and I am one of the most active members Dinara appointed me as "the organizer"... Taking my cue (and getting tired of having to call around about the meeting place) I've put the blog up, where everyone can see when and where we meet next time. Telling the truth there were times when it looked there will be no members, and times when I just wanted to give up and knit at home... It changed when we were sitting in one wednesday night and someone with a wide smile walked up to us asking if we are the knitting club, because she is reading the blog and could she knit with us... That seemed the turning pointThere are no rules for new members. We call it "Craft Club" and not knitting club for a reason. Of course we mostly knit, but whatever craft one does (mainly knitting, crocheting, beads, embroidery, spinning), if she (or he for that matter) willing to sit with us in a cafe and do it, anyone is welcome! Actually every new member is cause for celebration. the more the merrier.
So please feel free and come and join us!!! Most of us speaks English as well as Hungarian, so everyone can have a conversation, but if you just want to sit and knit that is fine too.

A klub igazából „véletlenül” kezdődött, amikor a Ravelry-n keresztül egy éppen Budapestre készülő amerikai leányzó megkeresett és azt kérdezte lenne-e kedvem együtt kötni vele, akár valami nyilvános helyen, mondjuk egy kávézóban. Az adott találkozón Kriszta csatlakozott hozzánk. . Amanda három hét után elment, de mi továbbra is összejártunk és kötögettünk. Jópáran jöttek-mentek, voltak akik átutazóban ültek le velünk egy estére, volt aki csere-diákként egy évig is velünk volt, de mindenkit szeretünk..
A klubnak nincs szigorú szervezete, de mivel Krisztával az alapító tagok közé tartozom, és talán én járok a leggyakrabban, Dinara egyszre kijelölt „szrevezőnek”. Vettem a lapot és összeraktam ezt a blogot (legalább nem kellett hetente mindenkit végogtelefonálnom hol és mikor találkozunk). Persze, az igazat megvallva voltak olyan idők amikor úgy látszott érdeklődés hiányában nem lesz klub (azért valahogy legalább egy-két tag mindig megjelent), sokszor gondoltam arra, feadom, bezárom a bazárt és maradok otthon kötni. Aztán egyszer, ahogy ott ültünk egy sötéthajú hölgy széles mosollyal odajött hozzánk azt kérdezve : Ti vagytok a kötős klub? Rendszeresen olvassa a blogot, és most itt van néhány napra, csatlakozhatna-e? Ez így utólag olyan fordulópontnak tűnt.
Nincsenek szabályok. Új tagokra sem.Nem véletlen, hogy „Craft club”-nak (kézműves klub) hívjuk, nem Kötős klubnak. Persze leginkább kötünk, de akármit csinálsz (kötés, horgolás, gyöngyök, hímzés, fonás... csak amik így hirtelen eszembe jutnak), és hajlandó vagy egy nyilvános helyen (többnyire kávézókban) , társaságban tenni ezt, boldogan várunk. Minél több annál jobb!
Ne tévesszen meg a főleg angolul írt blog. Eleinte többet beszéltünk angolul, mint magyarul, de ma ez már nem így van. Akárangolul akár magayrul lehet beszélgetni, de ha valaki csak leül és köt (vagy mást) annak is örülünk.



ETA(Utólag hozzáadva) Ezen a héten szerdán találkozunk a Nagykörúti Cafe Heavenben este hat óra körül.

16 comments:

  1. Óh, de nagyon jól hangzik, de nagyon.... Mindig hétközben találkoztok?

    ReplyDelete
  2. Szerdánként. Kivéve a "world Wide Knit In Public" napot...
    Persze, ha van rá igény lehetünk rugalmasak, és szervezhetünk extra alkalmakat hétvégére is.

    ReplyDelete
  3. Ezt szerintem országos szintű mozgalommá kellene tenni :D

    ReplyDelete
  4. Jujj ez nagyon jó ötlet! Lehet egyszer én is meglátogatnálak bennetek a gyöngyeimmel! És szerdánként mikor szokott lenni az összeröffenés?

    ReplyDelete
  5. Oké már olvasom a régebbi bejegyzéseket:D 6 óra:)

    ReplyDelete
  6. Helen, igyekszünk (három éve kezdtük, és már látszik nem teljesen reménytelennek), lehet csatlakozni!
    Barbra és (mindenki más) gyertek, várunk!

    Cafe Heaven, a Nagykörúton, az oktogon és a nyugati között.

    ReplyDelete
  7. Ó, én ezt rendszeresen művelem, igaz, csak egyedül. Előszeretettel a Bazilika előtti California-ban. Nem is gondoltam, hogy még mozgalom is van, ez szuper!

    ReplyDelete
  8. Nagyon tetszik az otlet, kar hogy mikor Magyarorszagon laktunk, akkor nem volt (vagy nem tudam) ilyesmi!

    ReplyDelete
  9. ez az ötlet elragadó! felvettem a bakancs-listámra!

    (Helentől jutottam el hozzátok, köszi neki is!)

    ReplyDelete
  10. de jo, szuper otlet, eddig maganyos harcosnak veltem magam :)
    sajnos nem vagyok budapesti, pedig csatlakoznek, az tuti! :)

    ReplyDelete
  11. Sziasztok!
    Pár hete (hónapja) találkoztam Anettel. Egy kötős tanfolyamot tartott az 1001 fonalban. Kiderült, hogy van az életünkben közös pont a kötésen kívül. Invitált, hogyha időm engedi menjek el a "kötőklubba". Nagyon megszerettem a szerda estéket. Jó a társaság, az ember kap új inspirációkat és mellé még a kávé is finom. Szereztem új ismerősöket (remélem, hogy a barátaim is lesznek) ami a mai világban nagyon jó. Érdekes történeteket hallok új ismerőseim életéből és ez jó.
    Kicsit olyan ez a klub, mint a férfiaknak a söröző. Csak ők elmennek a haverokkal meccset nézni és sörözni. Mi nem sörözünk és nem nézünk meccset. Mi kötünk és kávézunk.
    Jöjjetek minél többen. Csak ajánlani tudom.

    ReplyDelete
  12. Erika, köszi a kedves szavakat, klassz tudni, hog ymások is élvezik ezeket a találkozókat!
    Anyahajó, sokáig jártunk a Bazilikánál lévő Californiába, ha az idő jobbra fordul valószínűleg újra leszünk ott (is...
    Zazálea, (és mindenki más) örömmel várunk :-)))!!!

    ReplyDelete
  13. Hála Helennek, ráakadtam erre a blogra.
    Remélem sikerül jövő kedden elzavarnom férjuram kedden a gőzbe a haverokkal (ezer éve nem volt) és akkor nyugodt lélekkel hagyhatom rá szerdán a familit :-)
    Várom a következő talira invitáló bejegyzést !

    ReplyDelete
  14. De sajnálom hogy ilyen messze lakom tőletek,szeretnék veletek kötni!
    Talán majd egyszer??

    ReplyDelete